Wat is Nabestaandenzorg?

Nabestaandenzorg omvat zowel zakelijke als emotionele zorg rondom een overlijden. Deze zorg kan al voor een overlijden ingezet worden, bijvoorbeeld bij het opstellen van een Persoonlijk Memorandum of bij stervensbegeleiding, In de meeste gevallen wordt het echter pas na een overlijden ingezet. Denk hierbij onder andere aan de zakelijke aspecten bij de afhandeling van een nalatenschap, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van een testament, de keuze om een erfenis wel of niet beneficiair te aanvaarden, het opstellen van een boedelbeschrijving, het overzetten van bankrekeningen, het opzeggen van abonnementen en het veilig stellen van foto’s en filmpjes. Maar ook rouw- en verliesverwerking is een belangrijk onderdeel van nabestaandenzorg waarbij wij u kunnen doorverwijzen naar professionele nabestaanden begeleiders.

Unieke Totaaloplossing

Nabestaanden Ontzorgd is gespecialiseerd in en biedt een totaaloplossing voor het afhandelen van de gehele administratieve rompslomp na overlijden. Dat begint bij het uitzoeken van mappen en ordners met administratie. Het resultaat is het overzichtelijk in kaart brengen en correct afhandelen van de nalatenschap. Wij bieden onze dienstverlening in modules aan zodat u kunt kiezen van welke dienstverlening u gebruik wenst te maken.

Welke diensten kan Nabestaanden Ontzorgd voor mij verzorgen?

Onafhankelijk, Transparant, Efficiënt en Kostenbesparend

Voor de afhandeling van een nalatenschap gebruiken we het unieke maatwerk systeem van i-Executeur. Dit programma zorgt ervoor dat er geen stap wordt overgeslagen.

  • Nabestaanden hebben altijd volledig inzicht in de afhandeling van de nalatenschap met een actuele stand van zaken
  • Transparant overzicht van de (soms verplichte) boedelbeschrijving
  • Database met ruim 3.500 bedrijven, instellingen en organisaties voor het wijzigen, omzetten of opzeggen van contracten, abonnementen, lidmaatschappen, verzekeringen, enz.
  • Heldere mutatie-overzichten van verrichte werkzaamheden
  • Diverse standaard conceptbrieven voor relevante organisaties
  • Inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie
  • Veilig stellen van de digitale nalatenschap inclusief Social Media accounts
  • Complete afhandeling van de nalatenschap en verdeling van de erfenis
  • Mogelijkheid tot het aanvragen van offertes bij makelaars en taxateurs om de waarde van roerende of onroerende zaken te bepalen
  • Deskundige afhandeling van een zakelijke nalatenschap of eigen webshop

Het afhandelen van de nalatenschap kost hierdoor veel minder tijd en is  daardoor kostenbesparend voor de nabestaanden.

Ik wil graag een vrijblijvend advies

Aangesloten Vakorganisaties