Tarieven Nabestaanden Ontzorgd

Het doel van de dienstverlening is om volledig te ontzorgen met behulp van een compleet maatwerk pakket aan diensten die op elkaar afgestemd zijn. Door te werken met het speciaal ontwikkelde programma i-Executeur, voor zowel de afhandeling van nalatenschappen als voor de werkzaamheden als (levens)executeur, is het mogelijk de kosten beperkt te houden.

Tarieven: maatwerk met kosten naar draagkracht!

Om ook financieel te ontzorgen, biedt Nabestaanden Ontzorgd een maatwerk pakket diensten aan dat is opgebouwd in modules. Wij werken met een vooraf afgesproken prijs zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Afhankelijk van de situatie zullen kosten berekend worden naar draagkracht van nabestaanden zodat onze dienstverlening voor iedereen toegankelijk is.

Voor overlijden:

  • Gratis adviesgesprek bij u thuis of via zoom
  • € 295,-- Het opstellen van een testament, codicil, levenstestament, voorbereidend dossier of persoonlijk memorandum

Na overlijden:

De totale kosten van Nabestaanden Ontzorgd zoals hierboven beschreven worden meestal volledig gedekt uit de nalatenschap of uit een verzekering.

Ik wil graag een afspraak maken

Gemiddeld aantal uren en kosten bij derden zoals een accountant of notaris

Bij een notaris of accountant liggen de kosten voor het volledig afwikkelen van een nalatenschap al snel tussen de € 3.000,-- en € 17.500,--. Vaak wordt gewerkt met een minimum bedrag van € 2.500,- met daarbovenop een uurtarief. Afhankelijk van de persoon die de nalatenschap afhandelt wordt een uurtarief tussen € 175,- en € 295,- gerekend. Aangezien de afhandeling al snel 40 tot 80 uur in beslag kan nemen, kunnen de kosten flink oplopen. Door onze unieke formule hanteren wij deze kosten dus niet.

Aanvullende Informatie

De hiervoor vermelde kosten zijn exclusief eventueel verplichte extern te maken kosten zoals bijvoorbeeld griffierecht van de rechtbank bij beneficiair aanvaarden, de notaris voor een verklaring van erfrecht, de kosten voor een taxatie van een eigen woning of soortgelijke kosten.

Indien een afhandeling meer tijd in beslag neemt dan één maand, zal een aanvullende vergoeding van eenmalig € 100,-- per maand extra in rekening gebracht worden voor administratieve kosten totdat de nalatenschap volledig is afgehandeld. Ook kunnen reiskosten van toepassing zijn.

Voor eventuele overige ondersteuning of aanvullende diensten zoals omschreven in het onderdeel ‘Overige Dienstverlening’ is een tarief van toepassing van € 95,-- per uur. In bepaalde gevallen is de 25% regeling van toepassing bij besparing op kosten bij derden of om additionele diensten te realiseren. Ale genoemde bedragen zijn inclusief btw.