Tarieven Nabestaanden Ontzorgd

Het doel van onze dienstverlening is om volledig te ontzorgen met behulp van een compleet maatwerk pakket aan diensten die op elkaar afgestemd zijn. Door te werken met het speciaal voor erfenissen/ nalatenschappen ontwikkelde programma i-Executeur is het mogelijk de kosten beperkt te houden. Wij werken met een vooraf afgesproken prijs zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Afhankelijk van de situatie zullen kosten berekend worden naar draagkracht van nabestaanden zodat onze dienstverlening voor iedereen toegankelijk is.

Tarieven:

  • Gratis adviesgesprek bij u thuis of via zoom
  • € 295,-- Voor het opstellen van een testament, codicil, voorbereidend dossier of persoonlijk memorandum voor overlijden
  • € 1.495,-- Totaalpakket voor de volledige dienstverlening afwikkeling nalatenschap, waaronder: '(Papieren) Administratie', 'Financieel Inzicht', 'Digitale Nalatenschap' en 'Erfrecht & Vereffening' inclusief aangiftes erfbelasting en F-formulier Inkomstenbelasting
  • OF € 495,-- per module zoals hiervoor vermeld
  • € 495,-- Indien Vereffening volgens de wet van toepassing is
  • Indien noodzakelijk € 95,-- per uur bij de dienstverlening: 'Overige Dienstverlening' of toepassing Recova-richtlijnen

De totale kosten van Nabestaanden Ontzorgd zoals hierboven beschreven worden meestal volledig gedekt uit de nalatenschap of uit een verzekering.

Ik wil graag een afspraak maken

Wij maken het verschil in uw kosten!

Bij een notaris of accountant liggen de kosten voor het volledig afwikkelen van een nalatenschap al snel tussen de € 3.000,-- en € 17.500,--. Vaak wordt gewerkt met een minimum bedrag van € 2.500,- met daarbovenop een uurtarief. Afhankelijk van de persoon die de nalatenschap afhandelt wordt een uurtarief tussen € 175,- en € 295,- gerekend. Aangezien de afhandeling al snel 40 tot 80 uur in beslag kan nemen, kunnen de kosten flink oplopen. Door onze unieke formule hanteren wij deze kosten dus niet.

Aanvullende Informatie

De hiervoor vermelde kosten zijn exclusief eventueel verplichte extern te maken kosten zoals bijvoorbeeld griffierecht van de rechtbank bij beneficiair aanvaarden, notariskosten voor een eventueel noodzakelijke verklaring van erfrecht, de kosten voor de taxatie van een woning of soortgelijke kosten.

Indien een afhandeling meer tijd in beslag neemt dan één maand, zal een aanvullende vergoeding van eenmalig € 100,-- per maand extra in rekening gebracht worden voor administratieve kosten totdat de nalatenschap volledig is afgehandeld. Ook kunnen reis- en/of verblijfkosten in rekening gebracht worden. In bepaalde gevallen is de 25% regeling van toepassing bij aantoonbare besparing op kosten bij derden of om additionele diensten te realiseren (bijvoorbeeld verkoop van een woning zonder makelaar). Alle genoemde bedragen zijn inclusief btw.

In bijzondere gevallen waarbij er geen directe familieleden erfgenaam zijn (zoals een partner, kinderen, kleinkinderen, broers, zussen of ouders), wordt gewerkt met het gebruikelijke tarief vanuit de Recofa richtlijnen.

Aangesloten Vakorganisaties